About us

 

AMMEHOELA 

Ammehoela is een biologisch baby en kinderkledingmerk. Ammehoela staat voor eigenzinnigheid. Comfort, fun en duurzaamheid zijn kenmerken die in elke collectie terugkomen. Iedere collectie is ontworpen voor nieuwsgierige kids die elke dag een stukje van de wereld ontdekken.

Sabine en Anouk

Wij richten ons op kids van 0-14 jaar oud. Elke Ammehoela collectie is met zorg tot in detail ontworpen door de designers van Ammehoela met de focus op comfortabele pasvorm, zachte kwaliteiten, hand geïllustreerde prints en klaar om te mixen en matchen. Alle producten zijn gemaakt van biologisch katoen en GOTS gecertificeerd.
 

OPRICHTERS AMMEHOELA

Ammehoela is opgericht door Anouk Bindels (moeder van Dexx, Zepp en de twins Ziggy & Poppie-Rose) en Sabine Disveld (moeder van Kris & Rey). Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan in de mode branche, hebben we besloten om onze gezamenlijke droom te realiseren: het oprichten van een concept driven merk. Door het opzeggen van onze baan, hebben we de ‘Ammehoela spirit‘ vanaf het begin af aan al te pakken. We halen onze inspiratie uit onze dagelijkse gebeurtenissen, van de verre reizen die we maken tot aan een dag in het park met de kids.

LET’S GO GREEN

Zoals we om onze kleine Ammehoela’s geven, geven we ook enorm veel om de mensen die betrokken zijn bij het maken van onze geweldige collecties. Wij werken dan ook met een GOTS, Global Organic Textile Standard, certificaat. Dit houdt in dat onze kleding voor minimaal uit 70% uit biologische vezels bestaat. Door de hele keten - van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. Daarnaast voldoet de GOTS certificering aan de vereiste naleving van de sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot het product. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.
 

Is je kleine Ammehoela te groot geworden? Gooi de kleding dan niet weg! Geef de kleding dan aan een vriendje, neefje/nichtje, broertje/zusje of een goed doel.